Tv-programmen SUGER!

På TV visas i princip bara:

- CSI och program som är som CSI
- Matprogram
- Bygga om program
- Göra om kroppen-program
- Realityshower; typ Top Model, designerprogram, sjukhusprogram, Big Brother, Oprah, Ellen, gravidprogram och sånt
- Komediserier; typ Glee, Scrubs, Two 1/2 men och How I met your mother
- Dramaserier; typ The O.C., Gossip Girl, Desperate Housewives o.s.v.

Mycket av det som visas på TV riktar sig indirekt till yngre personer som programmen vill "förändra". Både i matprogram, göra om kroppen-program och realityshowerna tar man ofta indirekt upp att det inte är okej att se ut som man gör, att alla minsann strävar efter att vara smala och göra om sig till idealet.

Även de dramaserier som finns är ju verkligen så; de tjejer och kvinnor som är med och är huvudpersoner är ju oftast "snygga" och rika. Och allt sånt.

Det är ju det "vi" vill se, men det är ändå hemskt... :( Även för killar, speciellt de killar som är med i dramaserierna som är riktade till ungdomar, de är ju också enligt "idealet" med vältränade kroppar, solbränd hy och vågiga lockar. Eller liknande. Men jag tycker ändå att det syns mer överlag att det inte är okej för tjejer att vara "normala" och se ut som vanligt, med normalvikt, normalstora bröst o.s.v.

Hur många tjejer i t.ex. Two 1/2 men är något annat än idealet liksom?


http://lovelystar.blogg.se/images/2010/two_and_a_half_men_tv_show_112163695.jpg

Tittar du mycket på TV? Vad är det du dras till i så fall?

Själv dras jag pinsamt nog till program där äldre par åker runt och tittar på hus och skall bestämma sig för vart de vill bo. Älskar att titta på arkitekturen och de vackra husen, drömma mig bort... Jag gillar ingen av komediserierna som visas, eller, "According to Jim" är rolig och "Glee", men har redan sätt allt ju.

Är det inte mest skit som går på TV? Och varför är det bara typ max 10 olika genres på TV-shower som visas? Allt är ju i princip likadant! Jag tycker inte det är så kreativt...

http://lindii.blogg.se/images/2010/gordon_ramsay-730834_97866924.jpg

http://oboyyy.blogg.se/images/2010/desperate-housewives_31076591_36159942_91236402_121674012.jpg

Jag skulle vilja se mer Gay-serier på TV! Eller mer relaterade till ungdomar, som faktiskt beskriver hur det är på riktigt. Gossip Girl, The O.C. och Beverly Hills är ju vackra program och dom kan absolut spegla någon form av verklighet men det är en rätt smal verklighet i så fall. Mer serier som speglar verkligheten är vad jag önskar.

"Degrassi TNG" borde få större plats och serier som är som den :)

Nu är ju jag lite äldre men jag hade ändå velat att fler sådana serier gick på TV. Det skulle vara "refreshing" från allt det andra...

http://img.emuleday.com/data/img/58/5822eeacd9d379eda03dadab8713c741.jpg